Mensen met een medische aandoening weten na een afwijzing voor een overlijdensrisicoverzekering vaak niet waar ze terecht kunnen. Daarvoor is De Hoop Maatwerkroute in het leven geroepen. Sinds medio oktober 2024 is de maatwerkroute operationeel. Dat er behoefte is aan maatwerk blijkt uit de praktijk: de eerste polis is al afgesloten en tientallen aanvragen zijn ingediend.
Als er sprake is van een complexe medische aandoening is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering niet vanzelfsprekend. Verzekeraars kunnen de aanvraag afwijzen. De Hoop Maatwerkroute gaat verder dan de meeste verzekeraars doen bij het beoordelen van medisch verhoogde overlijdensrisico’s. Hierdoor is de kans groter dat iemand via De Hoop Maatwerkroute toch verzekerd kan worden.
Allianz, a.s.r., Centraal Beheer, De Goudse Verzekeringen, FBTO, Interpolis, Nationale-Nederlanden en Scildon ondersteunen De Hoop Maatwerkroute en dragen op deze wijze bij aan een sociaal en maatschappelijk verantwoord verzekeringsbeleid. De verwachting is dat de resterende verzekeraars in 2025 volgen.
Herverzekeraar De Hoop is initiatiefnemer en trotse naamdrager van De Hoop Maatwerkroute. Gilbert Pluym, algemeen directeur van De Hoop is blij dat zoveel verzekeraars De Hoop Maatwerkroute ondersteunen: “Met elkaar kunnen we de verzekerbaarheid vergroten van mensen met een medische aandoening. Dat is een belangrijke maatschappelijke missie.”
Meer weten over De Hoop Maatwerkroute? Bekijk de website: https://dehoopmaatwerkroute.nl.